Oikeudelliset palvelut

Navigoi turvallisesti muuttuvassa lainsäädännössä: Asiantuntijamme ratkaisevat dataan ja tekoälyyn liittyvät oikeudelliset haasteet

Varaa aika

Onko yrityksissänne tekoälyyn, dataan tai tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä tai riskejä? Ota rohkeasti yhteyttä tai varaa oheisesta linkistä aika asiantuntijallemme lyhyelle keskustelulle aiheesta

Uudet teknologiat ja palvelut luovat perinteisillekin toimialoille uusia kysymyksiä ja riskejä, kuten esimerkiksi

Onko mahdollista, että käyttämämme tekoälypohjainen ratkaisu on ristiriidassa tekoälyasetusten vaatimusten kanssa – johtuen sen kehittämiseen ja kouluttamiseen käytetystä datasta? 

GDPR (General Data Protection Regulation)Data protection laws Privacy laws Data privacy regulations Data security regulations Data compliance requirements Personal data protection Data handling regulations Information governance laws Cybersecurity laws Tietosuoja Henkilötietolaki GDPR Tietosuojalainsäädäntö Tietoturva Tietosuojariskit Tietosuojakäytännöt Tietosuojakriisi Tietoturvaloukkaus Tietosuojaongelmat Tietosuojariskit yrityksille Henkilötietojen käsittely Tietosuoja-asetus Tietosuojavaltuutettu Tietosuojakonsultointi Tietosuojaselvitys Tietosuojavelvoitteet Tietosuojakäytänteet yrityksissä Tietosuojakomplianssi Tietosuojarikkomukset 

  Mitä juridisia ongelmia ja riskejä sisältyy internettiin yhteydessä oleviin laitteisiin ja niiden keräämään dataan?

  Onko yrityksellä oikeus käyttää hallussamme olevia tietoja uusiin palveluihin, nykyisten palveluiden kehittämiseen tai muihin tarkoituksiin?

  Meidän ratkaisumme

  Euroopan Unionin lainsäädäntö kehittyy jatkuvasti. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDRP), datanhallinta-asetus (DGA), datasäädös (DA), tekoälyasetus (AI Act) sekä kansalliset säädökset muodostavat monimutkaisen säännöstön, joka muuttuu koko ajan. Kokonaisuuden ymmärtäminen ja sen tarkoituksenmukainen tulkitseminen vaatii osaamista ja kokemusta.  

  1001 Lakes Oy:n oikeudellinen tiimi on erikoistunut dataan ja tekoälyyn liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin. Olemme mukana kehittämässä eurooppalaista lainsäädäntöä ja ohjeistusta, ja olemme palvelleet asiakkaita näiden ongelmien ratkaisemisessa ja riskienhallinnassa useilla toimialoilla.  

  Olli Pitkänen

  Lakiasiainjohtaja, dos., TkT, OTK

  Olli Pitkänen on kokenut IT-oikeuden asiantuntija. Hän on koko uransa työskennellyt tietotekniikkaan ja dataan liittyvien oikeudellisten kysymysten parissa. Erityisesti tietosuoja, tekijänoikeus ja muut aineettomat oikeudet (IPR) sekä sopimukset ohjelmistoihin, dataan ja tietoteknisiin järjestelmiin liittyen ovat hänen erikoisalaansa. Olli on koordinoinut Sitran Reilun datatalouden sääntökirjamallin kehitystyötä ja osallistunut sen soveltamiseen monissa asiakasprojekteissa.

  Emeline Banzuzi

  Tietosuojajuristi

  Emeline Banzuzi toimii oikeuden, teknologian ja yhteiskunnan alaan erikoistuneena juristina ja tutkijana, jolla on asiantuntemusta erityisesti tietosuojasta, tekoäly- ja datalainsäädännöstä sekä akateemisesta tutkimuksesta.

  Waltter Rosslin

  Juristi

  Waltter on tiedon jakamiseen ja hallinnoimiseen, sekä yksityisyyteen ja teknologiaan erikoistunut juristi. Hän toimii myös tutkijana Helsingin yliopistolla tutkimusaiheenaan Suomen lääkekorvausjärjestelmä. Lisäksi Waltter tuntee hyvin oikeusteoriaa, hallinto-oikeutta ja sopimuksia.

  1001 Lakes - Building trust in Data Ecosystems

  Hilma Laamanen

  Juristi

  Hilma on tekoälyoikeutta tutkinut, valmistumisvaiheessa oleva juristi, jolla on osaamista erityisesti tietosuoja- ja yhtiöoikeudesta sekä raportointivelvoitteista. Hän on kerryttänyt osaamista näillä oikeudenaloilla monissa eri ympäristöissä – yliopistossa, pörssiyhtiössä ja asianajotoimistossa

  Lähetä viesti

  10 + 8 =

  Varaa aika Ollilta

  Onko yrityksissänne tekoälyyn, dataan tai tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä tai riskejä? Ota rohkeasti yhteyttä tai varaa oheisesta linkistä aika asiantuntijallemme lyhyelle keskustelulle aiheesta

  Realizing the Value of Networked Data – Part 1: Potato Farming

  Meet The AuthorsEmeline Banzuzi serves as a legal counsel and reseacher specializing in the dynamic field of law, technology and society, with expertise in data protection consulting, risk management, compliance within FinTech, and academic reseach.Joel Himanen is a...

  Copyright Challenges in the Age of AI 

  Can a copyright holder’s exclusive right to make copies prevent AI developers from using copyrighted works in training data?

  What’s the deal with the AI Act?

  In the early hours of December 9th, the European Union Parliament and Council finally came out with a provisional agreement on the contents of the Artificial Intelligence Act (AIA). In this blog post, we will summarize the main contents of the AIA and discuss its possible implications and open questions using the development and deployment of Large Language Models (LLM) as an example.

  Trustworthy data for responsibility and sustainability

  Data and AI play a crucial role in proving that companies act responsibly and meet their environmental, social and governance (ESG) targets.